Накопичувальну пенсійну систему не вдалося запровадити з 2021 року, як обіцяла Лазебна

Читать на русском
Лазебна не змогла виконати обіцянку запровадити накопичувальну пенсійну систему з 2021 року в рамках реформи.
Слово і діло

Міністру соціальної політики Марині Лазебній не вдалося з 2021 року запровадити накопичувальну систему загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, як вона обіцяла.

Відповідна обіцянка зафіксована в програмі уряду Дениса Шмигаля, нагадує «Слово і діло».

У січні 2021 року Лазебна заявила, що запуск накопичувальної пенсійної системи може розпочатися 1 січня 2023 року, однак «це станеться лише у разі, якщо Верховна рада ухвалить відповідний законопроєкт вже цьогоріч».

На початку вересня міністр фінансів Сергій Марченко припустив, що пенсійна реформа стартує вже в 2023-2024 роках, а зараз відомство розробляє документи і шукає способи запуску.

Станом на кінець вересня 2021 року Рада досі не ухвалила необхідні документи навіть у першому читанні, зокрема, законопроєкт «Про загальнообов'язкове накопичувальне пенсійне забезпечення», який направили на повторне перше читання.

Також не ухвалили проєкт закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо накопичувальної професійної пенсійної системи». Наразі документ направлено на розгляд профільного комітету.

Оскільки з 2021 року запровадити накопичувальну систему загальнообов’язкового державного пенсійного страхування не вдалося, обіцянка отримує статус «не виконано».

Нагадаємо, за час на посаді Марина Лазебна виконала 36 обіцянок (40%), 43 обіцянки перебувають у процесі реалізації, а 10 – не виконані.

Раніше ми також аналізувати, як президент виконує програмну обіцянку щодо переходу до накопичувальної пенсійної системи.

Як депутати пропонують проводити пенсійну реформу, можна подивитися на інфографіці.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: