Юридичний треш: Рябошапка пояснив, чому не підписав підозру Порошенку

Читать на русском
Ексгенпрокурор також стверджує, що ще однією причиною його звільнення стало кримінальне провадження у справі ПриватБанку проти Ігоря Коломойського.
Українська правда

Колишній генеральний прокурор України Руслан Рябошапка заявив, що підозра п'ятому президенту, лідеру партії «Європейська солідарність» Петру Порошенку, яку він мав підписати - це «юридичний треш».

Про це він заявив в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера».

«Справа Порошенка - я про неї говорив, це був відвертий «юридичний треш». Цю підозру я не підписав і через декілька місяців новий генеральний прокурор цю підозру теж не підписала, а провадження взагалі закрила», - заявив Рябошапка.

Скільки обіцянок генпрокурори змогли виконати за пів року на посадіІрина Венедіктова за пів року на посаді генпрокурора виконала 3 обіцянки, Руслан Рябошапка – 16, Юрій Луценко – 3.

Ексгенпрокурор також стверджує, що ще однією причиною його звільнення стало кримінальне провадження у справі «ПриватБанку» проти Ігоря Коломойського.

«Мене звільнили за те, що ми почали боротьбу за очищення прокуратури. І ті кишенькові прокурори, багато з яких були пов'язані з парламентом, з депутатами, з якимись міні-олігархами, які теж приходили в кабінет до президента, вони були незадоволені тим, що ці кишенькові прокурори викинуті нами з системи. Це питання, яке було пов'язане з тим самим Коломойським. Оскільки саме ми передали до НАБУ ті матеріали, які стали зараз підставою для перших підозр для колишніх ТОП менеджерів «ПриваБанку», - наголосив Рябошапка.

Нагадаємо, що парламент 5 березня 2021 року висловив недовіру генеральному прокурору Руслану Рябошапці, тим самим відправивши його у відставку.

Також, «Слово і Діло» з'ясувало, скільки часу працювали генпрокурори за весь період незалежності України.

Окрім цього, колишній генпрокурор Рябошапка прокоментував справу Медведчука.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: