Рябошапка, Данилюк та Клімкін створили платформу для боротьби з кризами в Україні – ЗМІ

Читать на русском
Колишній очільник Ради безпеки і оборони Олександр Данилюк, ексгенпрокурор Руслан Рябошапка і колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін заявили про створення платформи для виходу України із криз.
Фото: УНИАН

Колишній очільник Ради безпеки і оборони Олександр Данилюк, ексгенпрокурор Руслан Рябошапка і колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін заявили про створення платформи для виходу України із криз.

Про це пише «Українська правда» з посиланням на заяву, яка є в розпорядженні видання.

На їхню думку, сьогоднішня влада неспроможна запропонувати суспільству адекватні рішення.

«Українці дезорієнтовані популістськими заявами та гаслами, що підміняють конкретні дії… Тому, маючи практичний досвід реалізації системних завдань та реформ у ключових державних сферах і роботи у кризових ситуаціях, ми вирішили об'єднати наші зусилля з метою створення нової платформи для вироблення конкретних професійних рішень щодо реагування на актуальні виклики та формування команди, спроможної їх втілити», — ідеться в тексті заяви.

Зазначається, що пріоритетами ініціаторів є національна безпека, верховенство права, деолігархізація та антикорупція. За їхніми словами, ці напрямки є «критичними для розвитку України» й такими «у яких наразі відбувається найбільший регрес».

Окрім цього, у заяві йдеться, що зараз Україна на тлі війни переживає низку криз: економічну, фінансову, пандемічну. Водночас немає стратегії розвитку держави, а наростаюча конституційна криза може стати каталізатором, що «запустить незворотні процеси втрати державності».

Підписанти вказують, що відкриті до співпраці з однодумцями заради результату.

Нагадаємо, в Офісі президента озвучили план виходу з конституційної кризи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: