Рада відправила Рябошапку у відставку

Читать на русском
Парламенту 5 березня висловив недовіру генеральному прокурору Руслану Рябошапкі, тим самим відправивши його у відставку.

На позачерговому засіданні в четвер, 5 березня, парламент висловив недовіру генеральному прокурору України Руслану Рябошапці.

«За» висловлення недовіри 263 проголосували нардепи. Відповідно до закону, такий результат голосування тягне за собою відставку генпрокурора.

Онлайн-трансляцію пленарного засідання веде «Слово і Діло».

Комітет рекомендував Раді розглянути відставку РябошапкиКомітет з питань правоохоронної діяльності рекомендував розглянути на пленарному засіданні ВР проект постанови про висловлювання недовіри генеральному прокурору України Руслану Рябошапці.

Відзначимо, генпрокурор Руслан Рябошапка представив звіт про свою роботу на посаді у Верховній Раді, а потім пішов, відмовившись відповідати на запитання нардепів.

Рябошапка відзвітував про реформу прокуратури, закриті ігрові заклади, розслідування незаконної вирубки лісів та інші досягнення на посаді. Потім Рябошапка прокоментував свою відставку.

«Я не став нічиїм слугою, я був і залишаюся незалежним. А незалежного прокурора не може бути примушений, його можна тільки звільнити. І я йду, але я йду, аби повернутися», - заявив Рябошапка і попрямував до виходу із залу засідань Ради.

Тоді його гукнув спікер парламенту Дмитро Разумков і нагадав, що генпрокурор ще має відповісти на питання депутатів, але Рябошапка залишив залу.

Нагадаємо, в середу, 4 березня, Верховна рада відправила у відставку Кабмін Олексія Гончарука і призначила нового прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

До цього в Раді з'явилася постанова про недовіру Рябошапці.Профільний комітет рекомендував парламенту розглянути відставку Рябошапки.

У той же день стало відомо, що ВР збереться на ще одне позачергове засідання 5 березня, де розгляне питання про висловлення недовіри генпрокурор Руслану Рябошапці.

У фракції «Слуга народу» раніше повідомляли, що на посаду генпрокурора планують подати кандидатуру нардепа Сергія Іонушаса.

«Слово і Діло» з'ясувало, скільки часу працювали генпрокурори за весь період незалежності України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: