Як нардепи голосували за відставку Рябошапки

Читать на русском

Верховна рада сьогодні, 5 березня, на позачерговому засіданні відправила у відставку генерального прокурора Руслана Рябошапку. Постанова про висловлення йому недовіри з'явилася в парламенті 3 березня, вчора її розглянув комітет. «Слово і Діло» пропонує подивитися, як розподілилися голоси в залі.

Постанову підтримали 263 народних депутата, 18 виступили «проти», утрималися – 73, не голосували – 22.

Фракція «Слуга народу» дала тільки 179 голосів за постанову, 6 депутатів виступили «проти» 28 – утрималися, 11 – не голосували. «Опозиційна платформа – За життя» дала 36 голосів «за», 6 – не голосували, двоє – були відсутні.

Група «За майбутнє» підтримала відставку генпрокурора 15 голосами, один не голосував і 6 – були відсутні. Позафракційні депутати дали 17 голосів «за», двоє – утрималися, двоє – були відсутні. Група «Довіра» практично всім складом виступила «за», тільки одна людина не голосувала.

Фракція «Європейської солідарності» утрималася при голосуванні (24 депутата), 3 – були відсутні. У «Батьківщині» 19 з 24 нардепів утрималися, один не голосував і 4 – були відсутні. У «Голосі» 12 нардепів виступили «проти», двоє – не голосували і 6 – були відсутні.

Нагадаємо, постанову про висловлення недовіри Руслану Рябошапці зареєстрував нардеп від «Слуги народу» Максим Бужанський, серед авторів ініціативи також інші парламентарії. Вчора Бужанський зібрав підписи за проведення позачергового засідання.

У фракції «Слуга народу» планують подати кандидатуру нардепа Сергія Іонушаса на посаду генпрокурора. Однак останнє слово за президентом Володимиром Зеленським.

Раніше «Слово і Діло» писало, скільки генеральні прокурори працювали на цій посаді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: