Лерос і Рябошапка заявили, що Зеленський бачився з Чаусом. В ОПУ заперечують

Читать на русском
Лерос і Рябошапка стверджують, що Зеленський встиг зустрітися з Чаусом. В Офісі президента заявили, що це брехлива інформація
Микола ЧаусУкрінформ

Колишній генеральний прокурор України Руслан Рябошапка і колишній «слуга народу» Гео Лерос у понеділок, 2 серпня, заявили що президент України Володимир Зеленський нібито два рази зустрічався зі скандально відомим колишнім суддею Миколою Чаусом.

Рябошапка заявив про це в ефірі телеканалу «Прямий», а Лерос написав у своєму Facebook.

«За деякою інформацією, він вже двічі зустрічався особисто з Чаусом. Ця інформація потребує перевірки, але вона з'явилася зовсім недавно» - заявив ексгенпрокурор.

«Зеленський з ним таки зустрівся, тому що так сильно його душить жага влади... І підкреслюю, це сталося до того, як Чаус офіційно знайшовся! Тепер розумієте чому СБУ його нікому не віддає? Цю інформацію маю від надійного перевіреного джерела» - написав Лерос.

Знайшовся і знову зник. Історія колишнього судді ЧаусаКолишнього суддю районного суду столиці знайшли у Вінницькій області, куди за ним приїхала українська спецслужба.

Водночас радник глави ОПУ Михайло Подоляк в коментарі виданню «Кореспондент» назвав слова Рябошапки та Лероса брехнею.

«На жаль, у нас є певна традиція. Припустимо, суб'єкт Р., якого свого часу відсторонили від посади за профнепридатність, періодично нагадує про себе якимось абсолютно брехливим «інсайдом». З посиланням на не менш анонімні «джерела». Після цього вже легендовану брехню починають в промислових масштабах крутити на каналах або Порошенко. Або (ще до вчора) Медведчука... А офіційно необхідно сказати наступне: ніяких приватних візитів пана Чауса, зрозуміло, не було ні на Банкову, ні в яку-небудь іншу державну інституцію. Тобто це - свідома брехня. А словосполучення «надійне перевірене джерело» вже саме по собі здатне дискредитувати будь-яке повідомлення. З посиланням на таке «джерело» можна говорити все що завгодно і про кого завгодно» – заявив він.

Нагадаємо, що 30 липня колишнього суддю Миколу Чауса виявили в селі на Вінниччині. Пізніше стало відомо, що Чаус здався поліції, але його відбили у них співробітники СБУ і відвезли в невідомому напрямку.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: