Колишній генпрокурор Рябошапка прокоментував справу Медведчука

Читать на русском
Руслан Рябошапка очікував, що проти Віктора Медведчука будуть звинувачення за статтями про фінансування та підтримку тероризму.
фото: УНІАН

Колишній генеральний прокурор України Руслан Рябошапка очікував, що проти депутата Верховної Ради Віктора Медведчука будуть звинувачення за статтями про фінансування та підтримку тероризму.

Про це ексгенпрокурор України заявив в інтерв’ю Радіо Свобода.

«Поки що ця ситуація для мене виглядає недостатньо переконливою. І не тому, що, можливо, Баканов і Венедіктова не всі докази показали, а в першу чергу тому, що ми очікували підозру за фінансування тероризму, за підтримку тероризму. Тому що санкції до телеканалів Медведчука РНБО застосувала саме за підтримку тероризму. Це тяжка стаття. Це особливо тяжкий злочин. І ми відповідно очікували, що і звинувачення будуть пред’явлені саме за цими статтями. А те, що ми побачили, досить неочікувано для мене. Навіть враховуючи те, що я був на посаді генпрокурора», – наголосив Руслан Рябошапка.

Партійні сироти: хто побореться за політичну спадщину ОПЗЖПолітична партійна палітра може кардинально змінитися ще до кінця поточного року. Один із можливих факторів – ситуація рейтингами політичної партії ОПЗЖ. Хто може розділити політичну спадщину цієї політсили ‒ аналізував політолог Олександр Радчук.

Зазначимо, що 11 травня на тлі проведення обшуків у депутата Віктора Медведчука генпрокурорка Ірина Венедіктова повідомила, що підписала підозри двом депутатам – Віктору Медведчуку і його соратнику Тарасу Козаку. Їм інкримінують «державну зраду» і «готування до розграбування національних цінностей на окупованій території».

При цьому, голова Служби безпеки України Іван Баканов повідомив, що Козак нині перебуває в Росії. Однак згідно зі словами Медведчука, Козак перебуває на лікуванні в Білорусі.

Рябошапка: Медведчук – зручна мішень для Зеленського | Суботнє інтерв’юРадіо Свобода

Нагадаємо, що поліція одягла електронний браслет контролю на депутата ОПЗЖ Віктора Медведчука, якого суд відправив під цілодобовий домашній арешт.

Напередодні в Офісі генпрокурора поділилися планами щодо звинувачення Медведчука у фінансуванні тероризму.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: