Скільки українців вірять в деокупацію Криму і Донбасу – дані соцопитування

Читать на русском
Переважна частина українців впевнена, що Україна поверне ОРДЛО, більш ніж половина - що Україна поверне й окупований Росією Крим
Ілюстративне фотоpicture-alliance

Переважна більшість українців вірять у те, що Україна зможе повернути до свого складу тимчасово окуповані Росією території на Сході, а також деокупувати Кримський півострів.

Про це свідчать результати соцопитування, яке було проведено Харківським інститутом соціальних досліджень.

За даними дослідників, 70,4% українців вірять в тому, що до складу країни повернуться тимчасово окуповані території на сході України (ОРДЛО), 57,5% вважають, що Україна зможе повернути Крим. Зворотна точка зору є у 23,5% і 36,9% українців відповідно.

Засідання розпочинається: чи можна вважати Кримську платформу успіхом для УкраїниУкраїнські організатори Кримської платформи досягли своєї головної мети щодо повернення питання анексії півострова.

54% українців вважають також, що Україна не повинна йти ні на які компроміси з бойовиками та Росією заради завершення бойових дій в ОРДЛО.

Опитування проводилося в усіх областях та обласних центрах України серед 10 тисяч респондентів, за винятком ОРДЛО та АРК Крим.

Нагадаємо, 23 серпня в Києві відбувся установчий саміт Кримської платформи, який офіційно запустив перший міжнародний формат з питання деокупації Криму.

Всі учасники першого Саміту Кримської платформи в понеділок, 23 серпня, прийняли декларацію, що фіксує невизнання анексії півострова Російською Федерацією.

Пізніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба підвів підсумки установчого саміту Кримської платформи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: