Кулеба підбив підсумки установчого саміту Кримської платформи

Читать на русском
За його словами, в саміті взяли участь 47 держав і міжнародних організацій, у тому числі представники Євросоюзу, НАТО, ГУАМ та інших організацій
Кулеба і Зеленський на Кримській платформіmfa.gov.ua

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба підбив підсумки установчого саміту Кримської платформи, який пройшов у Києві 23 серпня, напередодні Дня Незалежності України.

Про це 23 серпня повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ.

За його словами, в саміті взяли участь 47 держав і міжнародних організацій. На чолі делегацій перебували 15 глав держав і урядів, двоє глав парламенту, 14 Міністрів. На саміті виступили чиновники Європейського Союзу, генеральні секретарі Ради Європи та ГУАМ, заступник генерального секретаря НАТО.

Міністр додав, що Кримська платформа виконує покладені на неї завдання.

Засідання розпочинається: чи можна вважати Кримську платформу успіхом для УкраїниУкраїнські організатори Кримської платформи досягли своєї головної мети щодо повернення питання анексії півострова.

«По-перше, ми повертаємо Крим із забуття. Крим знову увірвався до порядку денного лідерів держав, увірвався в міжнародний інформаційний простір, і це робить наша держава. Ми працюємо над тим, щоб не тільки надалі тримати Крим у міжнародному порядку денному, а й вирішувати проблеми Криму і рухатися до деокупації. Покажчиком цієї системної роботи відтепер служить Спільна декларація Кримської платформи» - заявив він.

«Відсьогодні ми фактично починаємо зворотний відлік часу до звільнення нашої землі - українського півострова. Цілком можливо, що 23 серпня 2021 року увійде в історію як день початку деокупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь. Окупація півострова Крим почалася в Москві. Деокупацію Криму точно ми почнемо в Києві» - прокоментував підсумки саміту президент Володимир Зеленський.

Нагадаємо, в понеділок, 23 серпня, в Києві відбувся установчий саміт Кримської платформи, який офіційно запустив перший міжнародний формат з питання деокупації Криму.

Всі учасники першого саміту Кримської платформи в понеділок, 23 серпня, прийняли декларацію, що фіксує невизнання анексії півострова Російською Федерацією.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: