Данилов: Повернення окупованого Криму Україні – тільки питання часу

Читать на русском
Данилов вважає, що повернення Криму - питання часу, а те, яким чином його повернуть Україні, залежатиме від багатьох обставин
Ілюстративне фотоReuters

Повернення до складу України тимчасово окупованого Росією Кримського півострова - це тільки питання часу.

Про це секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данилов заявив в ході виступу на саміті Кримської платформи, повідомляє Укрінформ.

«Світ дуже бурхливий і рухається дуже швидко. Те, що стосується повернення Кримської території додому, до матері Україні, то це обов'язково станеться. Питання часу» - сказав він.

За словами Данилова, на сьогодні єдиного «рецепту» того, як повернути Крим, не існує.

Засідання розпочинається: чи можна вважати Кримську платформу успіхом для УкраїниУкраїнські організатори Кримської платформи досягли своєї головної мети щодо повернення питання анексії півострова.

«Ми йдемо політико-дипломатичним шляхом, ми сьогодні хочемо це питання врегулювати. Але я хочу підкреслити, що якщо виникне питання по-іншому, то наша країна буде готова його вирішувати по-іншому. Я усвідомлюю для себе, що іноді буває так, що відкриваються вікна можливостей, і коли відкривається вікно можливостей, то цим обов'язково треба скористатися. І, повірте, ми цим скористаємося... Повернення Криму додому відбудеться обов'язково, а яким чином - це буде залежати від багатьох обставин» - резюмував він.

Нагадаємо, в понеділок, 23 серпня, в Києві відбувся установчий саміт Кримської платформи, який офіційно запустив перший міжнародний формат з питання деокупації Криму.

Всі учасники першого саміту Кримської платформи в понеділок, 23 серпня, прийняли декларацію, що фіксує невизнання анексії півострова Російською Федерацією.

Пізніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба підбив підсумки установчого саміту Кримської платформи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: