23 серпня 2021 починається деокупація Криму – Зеленський

Читать на русском
Зеленський заявив, що  23 серпня 2021 року починається звортній відлік часу звільнення Криму, починається деокупація.
Фото скрін.

Кримська платформа має стати центром ключових міжнародних рішень щодо Криму. Як заявив президент Володимир Зеленський, 23 серпня 2021 року, починається «звортній відлік часу звільнення Криму».

За словами глави української держави «2741 день триває тимчасова окупація Криму» і час переходити до деокупації.

Кримська платформа: яка мета саміту та на якому рівні будуть представлені учасникиНа саміті Кримської платформи будуть представники близько 40 країн і міжнародних організацій. Детальніше про захід – на інфографіці.

Також Зеленський нагадав, що «український Крим був гарантією регіональної стабільності». Тоді як з початку анексії РФ втричі збільшила свою військову присутність на півострові.

«Крим перетворився на територію, де грубо і системно порушуються права та свободи людини. Окупація Криму ставить під сумнів ефективність всієї міжнародної системи безпеки. Без відновлення довіри до неї жодна держава не може бути впевнена, що не стане наступною жертвою окупації території», - сказав президент.

Нагадаємо, в Києві сьогодні розпочав роботу інавгураційний саміт Кримська платформа, який офіційно запустить перший міжнародний формат з питання деокупацію Криму.

Це саміт глав держав, урядів, парламентів і керівництва міжнародних організацій. Свою участь підтвердили 46 учасників.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: