Оприлюднено Стратегію деокупації та реінтеграції Криму

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський затвердив Стратегію деокупацію і реінтеграції Криму, яка передбачає, зокрема, створення Кримської платформи.

Президент України Володимир Зеленський затвердив Стратегію деокупацію і реінтеграції Криму, яка передбачає, зокрема, створення Кримської платформи.

Повний текст документу опубліковано на сайті президента.

Стратегія складається з преамбули та 97 пунктів, які розбиті на загальні положення, керівні принципи, пріоритетні напрямки, тощо.

Анексія Криму: які санкції Україна вводила після окупації півостроваПісля анексії Криму Україна ввела санкції проти тисячі фізичних та юридичних осіб, деяких авіакомпаній і країн.

Зокрема, в документі йдеться про те, що окуповані Крим і Севастополь є невід'ємними частинами України, про пріоритетність дипломатичного шляху завершення конфлікту, а також про те, що реінтеграція відбуватиметься з урахуванням стратегічного курсу на вступ до НАТО та Євросоюзу.

Крім того, згідно зі Стратегією, Україна наполягає на демілітаризації і денуклеаризації Кримського півострова і приділяє особливу увагу створенню міжнародної платформи, метою якої є повне звільнення Криму від Російської Федерації.

Раніше омбудсмен назвала кількість утримуваних в Криму та на Донбасі українських заручників.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: