Разумков допустив, хто може формувати списки українських олігархів

Читать на русском
В Україні складанням списків олігархів повинна займатися не РНБО, а незалежна комісія при НАЗК.
Дмитро Разумковrada.gov.ua

В Україні складанням списків олігархів повинна займатися не Рада нацбезпеки, а незалежна комісія при Нацагентстві з питань запобігання корупції.

Таку думку висловив голова Верховної ради Дмитро Разумков в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

Законопроєкт про олігархів: які зміни пропонують внести нардепи до другого читанняДо президентського законопроекту 5599 про деолігархізацію подали до другого читання 1257 правок. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

«Вважаю, що вирішувати, хто є олігархом, повинна незалежна комісія, обрана на конкурсній основі, що працює на громадських засадах. Там не буде такого великого навантаження, об'єктивно віднести до категорії олігархів у нас можна не так багато людей в країні. І така комісія може працювати при Національному агентстві з питань запобігання корупції (НАЗК) - не під НАЗК, а при НАЗК», - сказав він.

Спікер Ради підкреслив, що визначати, хто саме відноситься до олігархів, повинна максимально незалежна структура, а не РНБО.

Нагадаємо, 10 вересня законопроект про олігархів №5599 направили за висновком до Венеціанської комісії. Однак ВР може продовжити його розгляд і підготовку до другого читання.

Рада ухвалила законопроект Зеленського про олігархів за основу 1 липня цього року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: