Разумков пояснив, з чим не згоден у законі Зеленського про олігархів

Читать на русском
Голова Ради Дмитро Разумков розповів, які поправки внесуть до закону про олігархів. Зокрема, вони будуть стосуватися повноважень РНБО.
Дмитро Разумковфото ВРУ

Голова Верховної ради Дмитро Разумков розповів, які поправки внесуть до закону про олігархів. Зокрема, вони будуть стосуватися РНБО, а саме - його повноважень визначати статус олігарха.

Про це Разумков повідомив в інтерв'ю виданню «Ліга.net».

Деолігархізація за законом: як Зеленський хоче обмежити вплив олігархів та наскільки це реальноЯк президент пропонує боротися з олігархією та чи вдасться йому це зробити, розбиралося Слово і діло.

За його словами, РНБО є координаційним органом і повноважень визначати, чи є особа олігархом, у нього немає. Також може бути конфлікт інтересів, зазначив спікер ВР.

«Наприклад, є якийсь голова Верховної ради, який знаходиться в тісних корупційних відносинах з представником великого бізнесу. Він коли-небудь проголосує в рамках РНБО за включення цієї особи до переліку олігархів? Ні. Він буде нормально звітувати про свої зустрічі? Ні. Це конфлікт інтересів? Так», - сказав він.

Разумков вважає, що потрібно чітко визначити: хто, на який термін і коли буде приймати рішення.

«На мою думку, це повинна бути структура при НАЗК, яка буде працювати на громадських засадах. Ця комісія створюється завдяки конкурсу, в рамках якого можуть залучатися також іноземні експерти», - уточнив він.

За його словами, це буде визначати конкурсна комісія. І туди точно не можуть входити ті, у кого виникає вищезгаданий конфлікт інтересів. Також там не може бути чиновників, зазначив Разумков.

Він додав, що станом на ранок 13 липня до закону Зеленського про олігархів було подано 98 поправок.

Нагадаємо, президентський законопроект про олігархів Рада ухвалила у першому читанні 1 липня.

Пізніше голова ВР Дмитро Разумков заявив, що готується подати свої правки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: