Разумков пояснив, чому хоче змінити закон про санкції

Читать на русском
Голова Верховної ради Дмитро Разумков запропонував внести зміни в закон про санкції, щоб уточнити повноваження РНБО.
фото informator.ua

Голова Верховної ради Дмитро Разумков виступив за внесення змін до закону про санкції, щоб в майбутньому уникнути різночитань щодо повноважень того чи іншого органу.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню «Інтерфакс-Україна».

Санкції проти бізнесу Медведчука були напрацьовані ще у 2019 році – ДанилюкСанкції проти нардепа Віктора Медведчука, його медіахолдингу і нафтопроводу були готові ще у 2019 році. Однак на той момент влада України намагалася домовитися з Росією.

«Нам потрібно...змінити закон про санкції, щоб ні у кого не було різночитань і щоб такі повноваження були в повному обсязі у РНБО. І тоді це було б дієвим механізмом», - сказав Разумков.

Спікер Ради підтвердив, що на останньому засіданні РНБО проголосувала «за» впровадження санкцій проти низки юридичних і фізичних осіб. При цьому Разумков пояснив свою позицію.

«Так, дійсно, це було так. Чому? Тому що це рішення стосувалося, як громадян України, так і громадян Російської Федерації. І ви знаєте про моє перше голосування (Разумков утримався під час голосування за впровадження санкцій проти трьох каналів «112 Україна», NewsOne, ZIK - ред.). Це стосується правової позиції. Подобається вона нам чи не подобається, але вона повинна бути правовою незалежно від того, де рішення приймається - у Верховній раді, на засіданнях РНБО або в будь-якому іншому відомстві», - повідомив голова ВР.

За словами Разумкова, саме тому він вважає, що якщо йти шляхом санкцій, то паралельно треба йти судовим шляхом, або внести зміни в закон про санкції.

Нагадаємо, на засіданні РНБО 19 лютого Україна впровадила санкції проти нардепа Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко, а також близького оточення Медведчука (серед яких громадяни РФ).

Раніше Україна запровадила санкції проти «каналів Медведчука» - NewsOne, ZIK і 112 Україна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: