Індексація пенсій: Шмигаль прокоментував ухвалений за основу законопроект

Читать на русском
Якщо законопроект приймуть і другому читанні, то індексація пенсій буде проводитися щорічно 1 березня для всіх категорій пенсіонерів.
Денис Шмигальфото facebook.com/dshmyhal

В Україні індексація пенсій буде проводитися щорічно 1 березня для всіх категорій пенсіонерів. Це дозволить зробити попередньо схвалений Радою законопроект.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Facebook 12 вересня.

Накопичити без держави: коли завершиться пенсійна реформа в УкраїніДискусії з приводу запуску накопичувальної пенсійної системи вже за нової влади тривають останні 2 роки. Які шанси запустити пенсійну реформу у наступному році – аналізував політолог Олександр Радчук.

«На цьому тижні Верховна рада підтримала урядовий законопроект, який виправив недоліки пенсійної реформи 2017 року, коли військові або вчені були виключені з механізму індексації. Ми відновили справедливість», - написав він.

У законі буде вказана точна дата індексації - 1 березня.

Шмигаль додав, що також йде робота над впровадженням накопичувальної пенсійної системи - «щоб українці, нарешті, отримували гідні пенсійні виплати».

Нагадаємо, 9 вересня Верховна рада підтримала у першому читанні законопроект про індексацію пенсій.

Документом пропонується: визначити дату щорічної індексації пенсій - 1 березня, здійснювати щорічну індексацію пенсій військовослужбовцям, державним службовцям та іншим категоріям пенсіонерів на загальних умовах. Очікується, що закон набуде чинності з 1 січня 2022 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: