Стартує пілотний проєкт вакцинації пенсіонерів у селах – МОЗ

Читать на русском
В Україні в рамках кампанії з імунізації населення від коронавірусу запускають пілотний проєкт з вакцинації пенсіонерів у селах.
фото ЕРА

В Україні в рамках кампанії з імунізації населення від коронавірусу запускають пілотний проєкт з вакцинації пенсіонерів у селах. Поки що бере участь тільки одна область.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ у понеділок, 13 вересня.

Прищепити 5 млн осіб до осені не встигли: як змінювалася динаміка вакцинації з моменту призначення ЛяшкаЯк змінювалася динаміка вакцинації з моменту призначення Віктора Ляшка главою МОЗ – на інфографіці.

Як пояснили в міністерстві, проєкт спрямований на збільшення масштабів вакцинації людей похилого віку у сільській місцевості. Його суть - організація виїзних сесій вакцинації для літніх людей.

Зараз у проєкті беруть участь два села Полтавської області - Гаркушинці і Петрівці - із загальною кількістю населення 2 180 осіб, в тому числі 1 062 людини у віці від 60 років.

«Глобальне завдання вакцинації від COVID-19 складається у забезпеченні доступу до вакцини та повної вакцинації для всіх пріоритетних груп, а потім і для загального населення. Серед пріоритетних груп зараз в Україні вакциновано лише близько 15% людей», - йдеться в повідомленні.

Після отримання результатів пілотного проєкту у МОЗ приймуть рішення - чи впроваджувати його і в інших областях України.

Нагадаємо, в Україні триває п'ятий етап вакцинації населення. На сьогодні зроблено 10,7 млн ​​доз щеплень, повністю вакциновано понад 4,8 млн осіб.

У МОЗ підтвердили, що вакциновані українці отримають переваги у разі посилення карантину.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: