Українцям пора самим піклуватися про свою старість і пенсію – Милованов

Читать на русском
Милованов також звинуватив політиків, які критикують накопичувальну пенсійну систему, у безвідповідальності
Тимофій МиловановВідкрите джерело

Сьогодні українські громадяни повинні самі дбати про свою старість і збирати пенсію, а не розраховувати в цьому питанні на державу.

Про це заявив ексміністр економіки Тимофій Милованов в ефірі телеканалу «Україна 24».

Накопичити без держави: коли завершиться пенсійна реформа в УкраїніДискусії з приводу запуску накопичувальної пенсійної системи вже за нової влади тривають останні 2 роки. Які шанси запустити пенсійну реформу у наступному році – аналізував політолог Олександр Радчук.

«Людина, яка не хоче себе самообманувати, за ці 30 років зрозуміла, що треба розраховувати на себе. Так само держава Україна повинна розраховувати на себе. Для кожної людини та сім'ї бажано, щоб держава стала кращою, бажано, щоб пенсійна реформа була зроблена. І з часом це буде зроблено. Але через демографічну проблему це не буде зроблено за рік або два - це буде за багато років. Тому кожна людина повинна розраховувати на себе і відкладати та зберігати хоч 3-5%» - заявив він.

Милованов також звинуватив політиків, які критикують накопичувальну пенсійну систему, в безвідповідальності, і закликав українців бути більш відповідальними, ніж критики.

Нагадаємо, в Мінфіні сподіваються на те, що пенсійна реформа стартує вже у 2023-2024 роках. Зараз відомство розробляє документи та шукає способи запуску.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: