Мінсоцполітики запропонувало підвищувати в 2022 році пенсії в п'ять етапів

Читать на русском
У Міністерстві припускають, що їхні пропозиції дозволять охопити програмою підвищення пенсій всі вразливі категорії населення
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Міністерство соціальної політики пропонує в рамках державного бюджету на 2022 рік передбачити підвищення пенсій в Україні в п'ять етапів.

Про це повідомляє пресслужба Мінсоцполітики.

Пропонується передбачити в календарі підвищення пенсій на 2022 рік наступні пункти:

Накопичити без держави: коли завершиться пенсійна реформа в УкраїніДискусії з приводу запуску накопичувальної пенсійної системи вже за нової влади тривають останні 2 роки. Які шанси запустити пенсійну реформу у наступному році – аналізував політолог Олександр Радчук.

  • підвищення з 1 січня пенсій особам з інвалідністю з-поміж ліквідаторів Чорнобильської катастрофи;
  • індексацію з 1 березня пенсій для майже 10 млн пенсіонерів та компенсаційних виплат для пенсіонерів старше 75 років
  • перерахунок з 1 липня та з 1 грудня пенсійних виплат у зв'язку з підвищенням прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб;
  • перерахунок з 1 жовтня мінімальної пенсії за віком у зв'язку з прогнозованим підвищенням мінімальної заробітної плати.

У міністерстві зазначають, що зазначені пропозиції в сукупності з урядовим законопроєктом №4668 дозволять охопити у 2022 році програмою підвищення пенсій всі вразливі категорії пенсіонерів в Україні.

«На 2022 рік Мінсоцполітики пропонує включити в ініційовану президентом програму щомісячних доплат літнім громадянам пенсіонерів віком від 70 до 75 років, що дозволить підвищити доходи додатково 1,5 мільйонам пенсіонерів», — заявили в Міністерстві.

Нагадаємо, в Мінфіні сподіваються на те, що пенсійна реформа стартує вже у 2023-2024 роках. Зараз відомство розробляє документи та шукає способи запуску.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: