Індексація пенсій і освітні закони: нардеп розповів, з чого Рада почне сесію

Читать на русском
Шоста сесія ВР дев'ятого скликання стартує 7 вересня. Стало відомі, які законопроекти депутати готуються розглянути.
Ярослав Железнякфото Yan Dobronosov / Facebook

Шоста сесія Верховної ради дев'ятого скликання стартує 7 вересня. Стало відомі, які законопроєкти депутати готуються розглянути на наступному тижні.

Орієнтовний порядок денний оприлюднив нардеп від «Голосу» Ярослав Железняк в Telegram в п'ятницю, 3 вересня.

Як нардепи провели літні канікули: фотозвітУ народних депутатів закінчуються канікули. Дивіться в фотодобірці Слово і діло, де цього літа відпочили народні обранці.

За його словами, вересень у ВР розпочнеться з пакету освітніх законопроєктів: про зміну підходу до формування бюджетних місць у вишах №5467, наукові парки №4236 і про військову освіту №5641. Також внесено антиплагіаторський законопроєкт №3758 і №5461.

Також наступного тижня заявлена ​​частина законів щодо Нацбанку, які потрібні для програми МВФ:

  • №5850 про обов'язковий обмін інформацією між банками про нерезидентні рахунки їх клієнтів для валютного контролю;
  • №5851 про посилення незалежності НБУ.

Також на порядку денному і інші законопроєкти: №5248 - про перехід права власності на землю при купівлі нерухомості на цій землі; №3952 - законопроект про публікацію зарплат членів Наглядових рад та топ-менеджерів держкомпаній; №4416-1 - ідея пільг для індустріальних парків з виділенням щорічного бюджету на їх розвиток; №5154 - зміни до Бюджетного кодексу у зв'язку з добровільним декларуванням; №4668 - про щорічну індексацію пенсій 1 березня і №4669 - про реінтеграцію трудових мігрантів.

«Кілька законопроєктів перенесли у нову сесію зі старих порядків денних, в тому числі: посилки з-за кордону до 150 євро без ПДВ і митного збору ##4278, 4279 (друге читання). аграрні розписки #2805-д; закон про пошту #3821 (друге читання)», - додав Железняк.

Нагадаємо, у серпні в Раді зареєстрували менше 50 нових законопроектів.

«Слово і діло» писало про те, як політики впоралися з обіцянками, які повинні були виконати влітку, а також які поставлені завдання на осінь.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: