У Криму після обшуків затримали заступника голови Меджлісу

Читать на русском
У Криму вранці 4 вересня силовики влаштували обшук у заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляля. Після цього його відвезли у невідомому напрямку.
фото RFE

У анексованому Криму вранці в суботу, 4 вересня, силовики влаштували обшук у заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляля.

Про це повідомляє правозахисна організація «Кримська солідарність».

Росія переслідує за політичними мотивами майже 100 кримських татар – ДенісоваДенісова розповіла, скільки кримських татар переслідує Російська Федерація за політичними мотивами.

Обшуки пройшли в селі Первомайське Сімферопольського району.

«Проходить обшук у Нарімана Джеляля - кримськотатарського політика, викладача, політолога і журналіста, заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу, забороненого РФ в 2016 році», - йдеться в повідомленні.

Активісти також додали, що після обшуку Джеляля відвезли на синьому мікроавтобусі Volkswagen.

Відомо, що рано вранці Джеляль опублікував на своїй сторінці в соцмережі інформацію про обшуки у інших людей, які проходили вночі.

За його словами, близько першої години ночі в селі Первомайське в будинку Ахтемова Азіза 1996 року народження співробітниками поліції був проведений обшук. Після цього Азіза відвезли в невідомому напрямку, писав Джеляль.

Нагадаємо, у серпні в Криму проходили чергові обшуки у кримських татар. Силовики після обшуків затримали п'ять осіб. На затримання відреагував президент України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: