Рада закликала світову спільноту засудити нові репресії в Криму

Читать на русском
Верховна рада схвалила звернення до світової спільноти з закликом засудити нову хвилю репресій в окупованому Криму. Відповідну постанову підтримали 293 народних депутати.
Фото з відкритих джерел.

Верховна рада схвалила звернення до світової спільноти з закликом засудити нову хвилю репресій в окупованому Криму. Відповідну постанову підтримали 293 народних депутати.

У заяві йдеться про те, що ВР звертається до урядів і парламентів інших країн, міжнародних організацій із закликом засудити нову хвилю репресій Російської Федерації проти кримських татар, а також ввести санкції проти всіх причетних до цих злочинів.

У Криму пройшли нові обшуки: зник колишній член МеджлісуУ Криму російські силовики обшукали будинок і викрали свідка захисту у справі Мустафи Джемілєва Ельдара Менсеітова.

Також нардепи закликають партнерів приєднатися до Декларації Кримської платформи і нарощувати зусилля з деокупації українського півострова.

Крім того, Рада засуджує незаконні обшуки, викрадення і арешти кримських татар Ельдара Одаманова, Азіза Ахтемова, Асана Ахтемова, Шевкета Усеїнова і першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова.

Раніше повідомлялося про те, що в ніч на середу в селищі Молодіжне в окупованому Криму обшукали будинок колишнього члена сімферопольського Меджлісу кримськотатарського народу Ельдара Менсеітова.

Нагадаємо, у Меджлісі закликали терміново провести консультації в рамках Кримської платформи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: