Xiaomi почали блокувати свої смартфони в окупованому Криму

Читать на русском
Експортна політика компанії забороняє продаж смартфонів у регіонах, які потрапили під санкції великих світових держав.
Ілюстративне фотоУкрінформ

Виробник смартфонів Xiaomi заблокував свою продукцію в деяких країнах світу, які потрапили під санкції великих світових держав. При цьому, обмеження торкнулися Куби, Ірану, Сирії, Північної Кореї, Судану, а також анексованого Росією Криму.

Про це повідомляє видання XDA-developers.

Зазначається, що експортна політика Xiaomi забороняє продаж смартфонів у згаданих вище регіонах. Очевидно, що Xiaomi таким чином почала боротьбу з нелегально ввезеною продукцією.

У Криму пройшли нові обшуки: зник колишній член МеджлісуУ Криму російські силовики обшукали будинок і викрали свідка захисту у справі Мустафи Джемілєва Ельдара Менсеітова.

При цьому, користувачі смартфонів публікують в соцмережах повідомлення про те, що на екранах їх смартфонів з'являється попередження «політика Xiaomi не дозволяє продаж або надання продукту на зазначеній території».

Експортна політика компанії забороняє продаж смартфонів у регіонах, які потрапили під санкції великих світових держав.
Фото: РБК-Україна

Однак наразі відключені не всі користувачі на зазначених територіях, а лише їх частина.

«Після декількох днів використання користувачі в цих регіонах не мають доступу до своїх телефонів, і вони бачать таке повідомлення на екрані блокування», - пише видання.

Водночас повідомляється, що обмеження не торкнулися тих пристроїв, які були активовані в інших регіонах, а потім ввезені в Крим.

Нагадаємо, що Росія провела навчання з протиповітряної оборони в окупованому Криму.

Окрім цього, віцепрем'єр Ольга Стефанишина заявила, що США візьмуть участь у переговорах щодо врегулювання конфлікту на Донбасі і деокупації Криму. В Україну очікується низка візитів міністрів США до кінця 2021 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: