У Києві влаштували акцію на підтримку затриманих кримських татар

Читать на русском
У Києві біля посольства Росії пройшла акція на підтримку кримських татар, яких затримали у Криму напередодні.
ukrinform.ru

У Києві біля будівлі посольства Росії пройшла акція на підтримку кримських татар, яких затримали в окупованому Криму напередодні.

На акцію прийшли десятки людей з плакатами: «Ні репресіям», «Путін - вбивця», передає Укрінформ.

В МЗС України висловили протест через нові затримання в КримуМіністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку з черговим рейдом незаконних обшуків і затримань мешканців різних районів тимчасово окупованого Криму 3 та 4 вересня.

Учасники акції вимагали звільнити всіх п'ятьох викрадених кримських татар і всіх, кого Росія незаконно заарештувала до цього.

Нагадаємо, 3 і 4 вересня в окупованому Криму після обшуків відвезли в невідомому напрямку п'ятьох кримських татар: Ельдара Одаманова, Нарімана Джеляля, Азіза Ахтемова, Асана Ахтемова і Шевкета Усеінова. Місцезнаходження жодного із затриманих все ще невідомо.

Голова Меджлісу Рефат Чубаров повідомляв, що Джеляль знаходиться в «Управлінні ФСБ Росії по Республіці Крим та м.Севастополь».

Президент Володимир Зеленський заявив, що розцінює чергові обшуки і затримання у Криму як реакцію РФ на початок роботи Кримської платформи і зажадав звільнити затриманих.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: