У Криму пройшли нові обшуки: зник колишній член Меджлісу

Читать на русском
У Криму російські силовики обшукали будинок і викрали свідка захисту у справі Мустафи Джемілєва Ельдара Менсеітова.
фото з відкритих джерел

У ніч на середу в селищі Молодіжне в окупованому Криму обшукали будинок колишнього члена сімферопольського Меджлісу кримськотатарського народу Ельдара Менсеітова.

Про це повідомила перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова в Twitter.

Арешт заступника голови Меджлісу: захист подав апеляціюАдвокати заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова подали апеляцію на рішення суду про арешт.

«Черговий обшук і затримання в окупованому Криму. Сьогодні вночі в селищі Молодіжне обшукали будинок колишнього члена сімферопольського Меджлісу кримськотатарського народу Ельдара Менсеітова. Представники силових структур російської окупаційної влади вивезли його в невідомому напрямку», - написала Джапарова.

Вона зазначила, що Менсеітов є свідком захисту у справі проти лідера кримських татар Мустафи Джемілєва, якого судять в Криму заочно. Так, 18 червня 2021 року Менсеітов давав свідчення у «Вірменському міському суді».

«Ці дії є продовженням репресій російським окупантом в Криму, як помста за діяльність Кримської платформи», - підкреслила Джапарова.

Нагадаємо, 6 вересня в анексованому Сімферополі «Київський районний суд» заарештував на два місяці заступника голови Меджлісу Нарімана Джелялова. Російська влада звинувачує його в організації «диверсії». На суді обвинувач заявив, що заступник голови Меджлісу підозрюється в «тяжкому злочині» і може сховатися від «правосуддя».

Омбудсмен Людмила Денісова звернулася до Верховного комісара ООН через арешт Джелялова. На рішення «суду» в Криму також відреагували і в Євросоюзі.

Заступника голови Меджлісу і ще чотирьох кримських татар окупаційна влада в Криму затримала 3-4 вересня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: