США візьмуть участь в обговоренні питань щодо Донбасу – Стефанишина

Читать на русском
США розуміють важливість своєї ролі у вирішенні конфлікту на Донбасі та повернення Криму до складу України, тому візьмуть участь в обговоренні
Ольга СтефанишинаВідкрите джерело

США візьмуть участь у переговорах щодо врегулювання конфлікту на Донбасі та деокупації Криму. В Україну очікується низка візитів міністрів США до кінця 2021 року.

Про це заявила віцепрем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанишина в ефірі програми «Свобода слова».

«Я не можу розкривати деталі пропозицій. Але я можу підтвердити, що США бачать свою ключову роль у врегулюванні конфлікту на Донбасі та поверненні Криму. Ми сподіваємося, що вже в найближчі місяці відбудуться ряд візитів, буде дискусія на рівні міністрів закордонних справ, радників з питань безпеки» - сказала вона.

Візит Зеленського в США: про що президент говорив з Байденом і які угоди підписали Україна і ШтатиПодробиці візиту Володимира Зеленського в США – з ким зустрічався президент, чим закінчилися переговори з Джо Байденом, які угоди підписали.

Стефанишина додала, що США розуміють важливість своєї ролі у вирішенні конфлікту на Донбасі та повернення Криму до складу України, тому візьмуть участь в обговоренні не тільки в рамках нормандського формату, а й інших.

«США вже матеріалізують своє бачення їх ролі у врегулюванні конфлікту, але відсьогодні будуть обговорюватися не тільки в нормандському форматі, але і в більш широкому форматі, включаючи Сполучені Штати» - заявила віцепрем'єр.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що в ході зустрічі в Білому домі президент США Джозеф Байден отримав пропозицію ввести США в переговорний процес щодо Донбасу.

У четвер, 2 вересня, США надали Україні гуманітарну допомогу в розмірі 45 млн доларів. Ця допомога розрахована на тих українців, які постраждали від російської агресії на Донбасі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: