В Офісі президента критично оцінили сюжет CNN про «Вагнергейт»

Читать на русском
Подоляк підкреслив синхронність виходу сюжету телеканалу і заяви ФСБ з приводу цього сюжету, а також розкритикував інформаційну цінність фільму
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Сюжет американського телеканалу CNN, в якому висвітлюється тема зриву операції із затримання в Україні бойовиків «ПВК Вагнера», а також стверджується, що українським спецслужбам допомагало Центральне розвідувальне управління (ЦРУ) США, зрежисований в Кремлі.

Про це заявив радник глави ОПУ Михайло Подоляк в коментарі виданню «Кореспондент».

Радник глави ОПУ закликав звернути увагу на те, що майже синхронно з виходом сюжету телеканалу вийшла Заява Федеральної Служби безпеки (ФСБ) Росії, в якій російські спецслужби нібито підтверджують інформацію американського каналу.

«Коли раніше офіційний представник ФСБ практично миттєво виходив в медіа, щоб підтримати та похвалити якийсь репортаж? Це ж фактично сигнал для всієї російської системи пропаганди, що і як потрібно відпрацьовувати. Тепер вони розженуть цю історію з посиланням на CNN. І сталося це напередодні запланованої зустрічі Лукашенка з президентом Росії. Ситуація говорить сама за себе» - заявив Подоляк»

«Вагнергейт» та українська влада: хронологія скандалуХронологія скандалу зі зривом спецоперації із затримання бойовиків Вагнера – на інфографіці.

Також Подоляк додав, що в сюжеті дуже багато «анонімних джерел» і «анонімних підтверджень», що зводить інформаційну цінність даного мініфільму до негативної величини.

«На мій погляд, іноді явно трапляються такі анекдотичні ситуації, які складно навіть придумати. Не минуло й кількох годин, як уже й офіційний представник ФСБ похвалив CNN за цей матеріал. Що там сказано? Все як завжди. Обов'язкові анонімні відставники - і це ключове - щось підтверджують. Інше анонімне джерело щось спростовує. Ще раз: анонімні, безфамільні, безпосадові джерела, які, отже, не мають інформаційної та репутаційної цінності» - зазначив він.

Нагадаємо, 8 вересня американський телеканал CNN опублікував сюжет про розслідування скандалу зі зривом операції із затримання бойовиків «ПВК Вагнера».

У липні 2020 року в Білорусі затримали понад 30 найманців, серед яких були бойовики, які воювали на Донбасі. Україна посилала запит на їх екстрадицію, але Мінськ вирішив видати їх Москві.

Відразу після цього з'явилася інформація, що це була операція спецслужб. Нібито Україна залучила бойовиків на авіарейс з Мінська в Стамбул для подальшої доставки на роботу в Південній Америці. Передбачається, що літак міг би сісти в Києві, а найманців би заарештувала українська сторона.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: