Разумков підтримав створення слідчої комісії для розслідування «Вагнергейта»

Читать на русском
Разумков додав, що він довіряє інформації телеканалу СNN про те, що українські спецслужби готували операцію із затримання вагнерівців
Дмитро Разумковrada.gov.ua

Створення тимчасової слідчої комісії з членів парламенту щодо розслідування скандалу з операцією щодо затримання членів так званої «приватної військової компанії «Вагнер» («Вагнергейту») є необхідним.

Про це заявив голова Верховної Ради України Дмитро Разумков в ефірі 5 каналу.

«Якщо ми говоримо про ТСК з будь-якого питання, якщо є голоси, якщо фракції делегують своїх народних депутатів для роботи, я вважаю, що в цьому нічого поганого немає. Об'єктивне розслідування точно необхідно. Якщо до цього може приєднатися Верховна Рада, не бачу проблем» - сказав він»

Разумков додав, що він довіряє інформації телеканалу СNN про те, що українські спецслужби готували операцію із затримання вагнерівців. На його думку, це було і так ясно, але варто не тільки ознайомитися з розслідуванням журналістів, а й почути офіційну інформацію.

«Вагнергейт» та українська влада: хронологія скандалуХронологія скандалу зі зривом спецоперації із затримання бойовиків Вагнера – на інфографіці.

«Все-таки це розслідування журналістів. Треба почути офіційну позицію, як насправді і що відбувалося. Я розумію, що там є питання таємниці, але якраз ТСК дозволяє промовляти ті чи інші аспекти операції в закритому режимі, таємному режимі», - зазначив він.

Нагадаємо, 8 вересня американський телеканал CNN опублікував сюжет про розслідування скандалу зі зривом операції із затримання бойовиків «ПВК Вагнера».

Нагадаємо, що в липні 2020 року в Білорусі затримали понад 30 найманців, серед яких були бойовики, які воювали на Донбасі.

Україна посилала запит на їх екстрадицію, але [Мінськ вирішив видати їх Москві.

Відразу після цього з'явилася інформація, що це була операція спецслужб. Нібито Україна залучила бойовиків на авіарейс з Мінська в Стамбул для подальшої доставки на роботу в Південній Америці. Передбачається, що літак міг би сісти в Києві, а найманців би заарештувала українська сторона.

У травні 2021 року Верховна рада на засіданні провалила голосування за створення Тимчасової слідчої комісії у справі «вагнерівців».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: