Суд зобов'язав ДБР відкрити справу щодо «Вагнерґейту»

Читать на русском
Шевченківський суд Києва зобов'язав ДБР відкрити справу за фактом державної зради щодо вагнерівців.
Facebook/Ольга Варченко

22 липня Шевченківський суд зобов’язав Державне бюро розслідувань відкрити кримінальне провадження за статтею «Державна зрада» у справі Вагнерґейту.

Своїм рішенням суд задовольнив скаргу «Руху опору капітуляції».

«Шевченківський районний суд задовольнив нашу скаргу на бездіяльність Державного бюро розслідувань і зобов'язав його відкрити провадження за статтею 111 «Державна зрада». Рішення не підлягає оскарженню», – повідомили у РОК.

«Вагнергейт» та українська влада: хронологія скандалуХронологія скандалу зі зривом спецоперації із затримання бойовиків Вагнера – на інфографіці.

Тепер має початися розслідування за фактом державної зради – зриву операції із затримання вагнерівців через витік інформації від високопосадовців.

Нагадаємо, що у липні 2020 року в Білорусі затримали понад 30 найманців, серед яких були бойовики, які воювали на Донбасі.

Україна посилала запит на їх екстрадицію, але Мінськ вирішив видати їх Москві.

Одразу після цього з’явилася інформація, що це була операція спецслужб. Нібито Україна заманила бойовиків на авіарейс з Мінська в Стамбул для подальшої доставки на роботу в Південній Америці. Передбачається, що літак міг би сісти в Києві, а найманців би заарештувала українська сторона.

Раніше ми повідомляли, що хід слідства у так званій справі «вагнерівців» повністю контролюється офісом генерального прокурора України.

у травні 2021 року Верховна рада на засіданні провалила голосування за створення тимчасової слідчої комісії у справі «вагнерівців».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: