Рада провалила створення ТСК щодо «вагнерівців»

Читать на русском
Рада 19 травня провалила голосування за створення тимчасової слідчої комісії у справі вагнерівців. У той же час нардепам вистачило голосів для створення іншої ТСК.
фото з відкритих джерел

Верховна рада на засіданні у середу, 19 травня, провалила голосування за створення тимчасової слідчої комісії у справі «вагнерівців». Водночас нардепам вистачило голосів для створення іншої комісії.

Про це повідомляється на сайті ВР.

«Вагнергейт» та українська влада: хронологія скандалуХронологія скандалу зі зривом спецоперації із затримання бойовиків Вагнера – на інфографіці.

Так, за створення ТСК у справі бійців ПВК «Вагнера» (проєкт постанови №4105) проголосували тільки 97 нардепів.

Документ зареєстрували в Раді ще у вересні 2020 року депутати від фракції «Голос». Головою ТСК пропонували призначити Романа Костенка.

У той же час Рада створила нову ТСК, яка займеться розслідуванням можливих протиправних дій представників влади, які сприяли порушенню державного суверенітету і територіальної цілісності.

Проєкт постанови №5243 підтримали 252 нардепи.

«Метою є встановлення фактів з приводу можливих протиправних дій представників державної влади України, спрямованих на співпрацю з державою-агресором та іншу антиукраїнську діяльність», - йдеться в документі.

Головою ТСК стане Мар'яна Безугла, а її заступником - Нестор Шуфрич.

Термін роботи цієї ТСК становить один рік. Звіт про свою діяльність комісія зобов'язується надати на пленарному засіданні Ради не пізніше ніж через шість місяців.

Нагадаємо, кілька днів тому Арахамія зробив заяву про створення ТСК у справі «вагнерівців».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: