Лукашенко назвав умову екстрадиції бойовиків «Вагнера» в Україну

Читать на русском
Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що затриманих бойовиків «Вагнера» не видадуть Україні, поки не буде доведена їхня провина в конкретних злочинах.
112 Україна

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що затриманих бойовиків «Вагнера» не видадуть Україні, поки не буде доведена їхня провина в конкретних злочинах. Екстрадиція росіян відбудеться лиш тоді, коли буде сформована «чітка картина».

Про це він заявив в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону.

Він зазначив, що Білорусь діє у рамках міжнародної угоди з Росією та Україною.

«Суть полягає в тому, що генпрокурори України, Білорусі та Росії в контакті, я і Зеленському про це сказав. Вони працюють над тим, щоб була чітка картина: ніхто нікого не видає, поки не встановлять провину. А країна, яка запитує, має довести вину цих людей. Що цей вбив цього, що стріляли й так далі», - заявив Лукашенко.

Говорячи в цілому про затримання росіян на території Білорусі, Лукашенко заявив, що «це не просто прикро, це неприпустимо й огидно, особливо якщо це відбувається з боку твоїх рідних друзів».

Раніше генпрокурор Ірина Венедіктова провела телефонну розмову з білоруським колегою Олександром Конюком, під час якої обговорили питання про видачу Україні затриманих в Мінську бойовиків.

Також нагадаємо, президент Білорусі Олександр Лукашенко доручив [запросити до Білорусі генпрокурорів Росії та України для розгляду в ситуації із затриманими бойовиками.

Напередодні це питання Лукашенко обговорив з президентом України Володимиром Зеленським.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: