Україні не потрібні подарунки, Україні потрібні можливості – Зеленський

Читать на русском
Президент нагадав, що західні країни розглядають питання вступу України до НАТО, як стратегічне, в той час, як для самої України - це питання тільки тактики
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Україна вдячна США і НАТО за існуючу підтримку, але цього безумовно мало. До того ж країна збирається відроджувати військовий флот і для цього потрібні зовсім інші можливості.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час виступу в музеї Джорджа Вашингтона в США, повідомляє Укрінформ.

«Ми вдячні за підтримку України в басейнах Чорного та Азовського морів, зокрема за проведення військових навчань. Люди бачать підтримку з боку НАТО і те, що ми не одні. Така присутність важлива на психологічному рівні, але чи достатньо цього? Ні!» - заявив він.

Зустрічі президентів України і США: якими були результати переговорівНапередодні зустрічі Володимира Зеленського і Джо Байдена пропонуємо подивитися, які були результати переговорів президентів України і США.

Президент нагадав, що західні країни розглядають питання вступу України до НАТО, як стратегічне, в той час, як для самої України - це питання тільки тактики, а не стратегії.

«Немає часу на стратегію, триває тимчасова окупація Криму, де зосереджено 80 тисяч військових Російської Федерації та десятки тисяч зосереджено вздовж українського кордону... Наша стратегія - це тактика. Ми не просимо подарунків - нам потрібні можливості, доступ до дешевих кредитів» - сказав він.

Зеленський додав, що у справі відновлення військового флоту потрібна допомога НАТО і США. Тільки для першої черги будівництва військових кораблів буде потрібно 15 млрд доларів.

Нагадаємо, Україна і США підписали угоду про стратегічну основу оборонного співробітництва. Документ оформили та прийняли в присутності українського президента в будівлі Міністерства оборони США.

Також адміністрація президента Джозефа Байдена і керівництво Збройних сил США заявили, що підтримують прагнення України стати членом Північноатлантичного альянсу (НАТО).

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: