У НАТО назвали реформи, яких чекають від України

Читать на русском
Рішення про курс в НАТО України та Грузії було прийнято ще у 2008 році і відмовлятися від нього Альянс не збирався
Мірча Джоанеnato.int

Заступник генерального секретаря НАТО Мірче Джоане заявив, що Україні потрібно продовжувати свої реформи на шляху до членства в Альянсі.

Про це він розповів в інтерв'ю Інтерфакс-Україна в четвер, 26 серпня.

Україна і НАТО: які переваги дасть членство і що вже зроблено для вступу в АльянсЯкі переваги дає членство в НАТО, що Україна вже зробила для вступу в Альянс і що ще потрібно – на відео.

«Я б сказав, що, коли мова йде про НАТО, звичайно, нас більше цікавлять питання реформування інституцій національної безпеки, управління і контролю, взаємосумісності в Збройних силах, цивільного контролю, політичного контролю, парламентського нагляду, реформи сектора розвідки, що дуже складно, але і дуже важливо. Але є і ширші речі, коли мова йде про боротьбу з корупцією, реформування судової системи, забезпечення того, щоб система функціонувала в рамках верховенства права, стримувань і противаг - всі ці питання необов'язково пов'язані з оборонним сектором, але також з цінностями, яких ми дотримуємося», - сказав Джоане.

Заступник генсека підтвердив, що рішення про курс в НАТО України та Грузії було прийнято ще у 2008 році і відмовлятися від нього Альянс не збирався.

Резніков назвав умову вступу України до НАТОУкраїна зможе приєднатися до НАТО тоді, коли Альянс визнає її рівним партнером. Поки НАТО бачить в Україні тільки проблему, шлях туди для неї закритий

«Я закликаю наших українських друзів тримати курс і продовжувати готуватися шляхом внутрішніх реформ, які все ще потрібні для прийняття подальших рішень» - резюмував Джоане.

Тим часом ще 7 липня президент Володимир Зеленський заявив про те, що Україна хоче отримати вичерпний перелік реформ, виконання яких дозволить перейти до наступного етапу інтеграції з НАТО.

У відповідь на це спецпредставник генсека НАТО Джеймс Аппатурай заявив, що ніякого переліку конкретних реформ для України немає і бути не може.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: