Зеленський виступив за посилення присутності сил НАТО у Чорному морі

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський під час візиту до Молдови виступив за посилення присутності сил НАТО у Чорному морі.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський під час візиту до Молдови закликав посилити взаємодію між країнами причорноморського регіону по лінії військово-морських сил. Також він закликав посилити присутність сил НАТО.

Про це повідомляє пресслужба ОПУ у п'ятницю, 27 серпня.

Україна і НАТО: які переваги дасть членство і що вже зроблено для вступу в АльянсЯкі переваги дає членство в НАТО, що Україна вже зробила для вступу в Альянс і що ще потрібно – на відео.

Зеленський заявив, що військова загроза навколо України і надалі залишається високою, критичним є рівень загрози з півночі, де Білорусь використовують як додатковий плацдарм для агресивних дій. Також небезпеку становлять російські війська в Придністровському регіоні Молдови, в Абхазії і Південній Осетії.

А через активну мілітаризацію Кримського півострова під загрозою опинилося морське судноплавство і взагалі торгівля в регіоні.

«Ми маємо спільно вирішувати ці сучасні виклики. З цією метою Україна вийшла з ініціативою посилити взаємодію по лінії військово-морських сил причорноморських держав. Ми пропонуємо нашим колегам – і Румунії, і Молдові – також долучитись до цієї ініціативи», - сказав президент.

За його словами, Україна послідовно виступає за посилення присутності у регіоні Чорного моря сил і засобів країн - членів НАТО, розширення програм спільних навчань і тренувань.

«Окреслені безпекові питання – важливі кроки до безпечного та успішного регіону Чорного моря. Давайте об’єднувати наші зусилля як сусіди, що мають спільне минуле, як партнери, що однаково бачать майбутнє, як дружні та братні народи заради успіху наших дружніх і братніх народі», - додав Зеленський.

Нагадаємо, раніше Зеленський заявляв, що Україна виконала всі умови для членства в НАТО і ЄС.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: