У нову партію військової допомоги США для України увійде Javelin – Пентагон

Читать на русском
Адміністрація Байдена змогла обґрунтувати перед Конгресом необхідність виділення Україні додаткових коштів на оборону
ПТРК JavelinВідкрите джерело

Узгоджений пакет військової допомоги для України на 60 мільйонів доларів охоплює поставки для Збройних сил України протитанкових ракетних комплексів Javelin.

Про це під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у Вашингтоні заявив Міністр оборони, генерал армії США Ллойд Остін.

«Як вам відомо, президент Байден схвалив новий пакет військової допомоги на 60 мільйонів доларів, який включає протитанкові ракетні комплекси Javelin і багато іншого, щоб допомогти Україні краще захиститися від російської агресії» - заявив він.

Зустрічі президентів України і США: якими були результати переговорівНапередодні зустрічі Володимира Зеленського і Джо Байдена пропонуємо подивитися, які були результати переговорів президентів України і США.

Інформаційне агентство Associated Press повідомило, що адміністрація Байдена змогла обґрунтувати перед Конгресом необхідність виділення Україні додаткових коштів на оборону.

«Нарощування Росією сил і засобів уздовж українського кордону виявило недоліки в здатності українських військових захиститися від російського вторгнення. Значні прогалини в потенціалі України повинні бути терміново усунені для посилення стримування у світлі нинішньої російської загрози», - повідомляє видання.

Нагадаємо, Україна і США підписали угоду про стратегічну основу оборонного співробітництва. Документ оформили та прийняли в присутності українського президента в будівлі Міністерства оборони США.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: