У договорі про НАТО немає норми про воюючу країну – голова Представництва НАТО в Україні

Читать на русском
Вінніков зазначив, що в НАТО зацікавлені в тому, щоб агресія Росії стала для Альянсу червоною лінією
Олександр ВінніковOpen Ukraine

У договорі, яким сформований Північноатлантичний Альянс, немає норми, яка не дозволяє приймати в члени НАТО країну, на території якої йде війна.

Про це в понеділок, 30 серпня, розповів глава Представництва НАТО в Україні Олександр Вінніков в інтерв'ю Європейській правді.

Україна і НАТО: які переваги дасть членство і що вже зроблено для вступу в АльянсЯкі переваги дає членство в НАТО, що Україна вже зробила для вступу в Альянс і що ще потрібно – на відео.

«У Вашингтонському договорі НАТО немає такої норми. Втім, врешті-решт союзники мають бути переконані, що вступ нового члена посилить безпеку Альянсу. Саме тому це рішення приймається колективно» - сказав він.

Вінніков зазначив, що в НАТО зацікавлені в тому, щоб агресія Росії стала для Альянсу червоною лінією. НАТО може допомогти Україні відновити територіальну цілісність і контроль над територіальними водами.

«Що стосується практичних кроків - після російської агресії ми істотно наростили присутність в Чорному морі. Більше кораблів, більше польотів літаків, сили НАТО розміщені в Румунії, кораблі НАТО заходять в українські порти, ми проводимо спільні навчання. Нинішній Sea Breeze - найбільший в історії, в ньому взяли участь понад 30 країн. Все це - чіткі, конкретні кроки солідарності та підтримки, які ми плануємо продовжувати», - сказав Вінніков.

Олександр Вінніков 31 серпня 2021 року залишає свою посаду. Вінніков пропрацював на своїй посаді шість років, весь цей час залишаючись практично поза увагою ЗМІ. При цьому він підтримав чимало реформ, які наблизили Україну до її євроінтеграційної мети.

Глава місії НАТО - про перспективи членства України та очікування від неїЄвропейська правда

Нагадаємо, президент Естонії в інтерв'ю дала скептичний прогноз про перспективи вступу України в ЄС і НАТО. Також вона не радила інвестувати в Україну. У відповідь її різко розкритикував глава МЗС України.

Заступник генерального секретаря НАТО Мірче Джоане заявив, що Україні потрібно продовжувати свої реформи на шляху до членства в Альянсі та назвав їх список.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: