Директор ЦРУ таємно зустрівся з лідером талібів у Афганістані

Читать на русском
За повідомленням ЗМІ, ймовірно, він намагався продовжити час для виведення американських військ і цивільних з Афганістану.
Фото Twitter CIA

Директор Центрального розвідувального управління США Вільям Бернс у понеділок, 23 серпня, нібито таємно зустрівся з лідером політичного крила терористичної організації «Талібан» Абдулом Гані Барадаром. Зустріч нібито відбулася в захопленому талібами Кабулі.

Про це повідомляє американське видання The Washinghton Post.

Згідно даними видання, зустріч Бернса з ватажком талібів відбулася в рамках переговорів на вищому рівні між американською адміністрацією та «Талібаном».

Офіційні особи, знайомі з цією ситуацією, розповіли виданню, що очільник ЦРУ зустрічався з лідером «Талібану» для обговорення «делікатного» дипломатичного питання.

Феномен «Талібану»: чи насправді в Афганістані занепала цивілізаціяВ Афганістані занепала не цивілізація. В Афганістані занепав політичний режим. Політичний режим, складність якого могла підтримуватися винятково за рахунок зовнішньої допомоги.

Передбачається, що Бернс обговорював з талібами наближення 31 серпня - до цієї дати американська сторона повинна вивести всі війська з Афганістану і закінчити евакуацію громадян.

При цьому, у ЦРУ поки не коментували цю інформацію.

Нагадаємо, що таліби почали формування політичної ради з управління Афганістаном. Вона складатиметься з дванадцяти осіб.

Раніше ми повідомляли, що таліби наступають на останню непідконтрольну провінцію.

Також, в ООН заявили про численні злочини талібів та масові страти.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: