Таліби наступають на останню непідконтрольну провінцію

Читать на русском
Бойовики Талібану прямують в Панджшерську долину – провінцію, яка ще не перебуває під контролем бойовиків.
Фото AFP

Бойовики «Талібану» прямують в Панджшерську долину – провінцію, яка ще не перебуває під контролем бойовиків.

Про це повідомляє AFP посилаючись на заяву талібів.

Зазначається, що сотні моджахедів Ісламського Емірату прямують у бік штату Панджшер, щоб контролювати його, після того як місцеві державні чиновники відмовилися передати його мирним шляхом.

«Провінція є оплотом бойовиків Північного Альянсу, які об'єдналися з США для повалення «Талібану» в 2001 році. Малоймовірно, що кілька тисяч партизан незабаром досягнуть успіху там, де афганські національні сили безпеки зазнали поразки, незважаючи на 20 років західної допомоги, допомоги і навчання», – пишуть у виданні.

Феномен «Талібану»: чи насправді в Афганістані занепала цивілізаціяВ Афганістані занепала не цивілізація. В Афганістані занепав політичний режим. Політичний режим, складність якого могла підтримуватися винятково за рахунок зовнішньої допомоги.

Нагадаємо, 22 серпня стало відомо, що прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон скликає лідерів країн G7 на термінову зустріч щодо ситуації в Афганістані.

При цьому раніше повідомлялося, що Великобританія готова при необхідності співпрацювати з радикальним ісламістським рухом «Талібан», який захопив владу в Афганістані.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: