Масуд-молодший відмовився здавати провінцію Панджшер талібам

Читать на русском
Повстанці знаходяться в дуже складному становищі. 22 серпня таліби зажадали від загонів збройної опозиції в Панджшері здатися
Ахмад Масуд-молодшийSky News

Лідер антиталібанського опору в Афганістані Ахмад Масуд-молодший навідріз відмовився від капітуляції та від передачі в руки талібів єдиної не контрольованої ними провінції країни - Панджшера.

Про це повідомив телеканал Al Arabiya.

Масуд-молодший виступив із заявою, в якій сказав, що повстанці мають намір протистояти талібам.

«Якщо вони спробують встановити контроль над Панджшером, ми готові до опору. Ми чинили опір СРСР, зможемо надати його і талібам», - сказав Масуд.

За його словами, таліби не зможуть довго утримувати владу примусом.

Тим часом повстанці перебувають у дуже складному становищі. 22 серпня таліби зажадали від загонів збройної опозиції в Панджшері здатися, Масуду-молодшому дали на це чотири години. При цьому збройні загони талібів, екіпіровані переважно трофейним американським озброєнням, вже оточили провінцію і готові до операції з її захоплення.

Нагадаємо, що в Афганістані почався збройний опір радикальним ісламістам «Талібану». Осередком опору стала єдина не контрольована талібами провінція країни - Панджшер. Сюди стягуються підрозділи афганської армії, які відмовилися здаватися талібам, чиновники та незадоволені талібами афганці. Керують опором син польового командира Ахмада Масуда-Ахмад Масуд-молодший і віцепрезидент Афганістану Амірулла Салех.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: