Таліби наполягають на завершенні евакуації 31 серпня

Читать на русском
Таліби вважають дату 31 серпня погодженою червоною лінією і обіцяють наслідки, якщо американські військові залишаться довше.
Фото DW

Таліби вважають дату 31 серпня погодженою «червоною лінією» і обіцяють наслідки, якщо американські військові залишаться довше.

Про це повідомляє британський телевізійний канал Sky News.

«Це червона лінія. Президент Байден оголосив, що до 31 серпня вони виведуть усіх військових. Якщо США чи Британія збирались просити додатковий час для продовження евакуації - наша відповідь «ні». Або будуть наслідки», – зазначив речник бойовиків.

Феномен «Талібану»: чи насправді в Афганістані занепала цивілізаціяВ Афганістані занепала не цивілізація. В Афганістані занепав політичний режим. Політичний режим, складність якого могла підтримуватися винятково за рахунок зовнішньої допомоги.

Він заявив, що це створить недовіру і це викличе небажану реакцію.

Нагадаємо, 15 серпня бойовики взяли під контроль столицю країни Кабул і захопили президентський палац. Президент, як і більша частина керівництва держави, втік з країни.

На тлі захоплення влади талібами почалася масова евакуація.

Для США і країн НАТО немає можливості евакуювати з Афганістану всіх бажаючих до 31 серпня 2021 року - дати, коли війська США, згідно із заявою президента Джозефа Байдена, повинні повністю покинути країну. Про це заявив головний дипломатичний представник Європейського Союзу Жозеп Боррель.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: