«Талібан» cформує раду для управління Афганістаном

Читать на русском
Талібан почав формування політичної ради з управління Афганістаном. Вона складатиметься з дванадцяти осіб.
Лідер переговорної групи мулла Абдул Гані Барадар.Karim Jaafar/AFP via Getty Images

«Талібан» почав формування політичної ради з управління Афганістаном. Вона складатиметься з дванадцяти осіб.

Як пише Foreign Policy, деяким членам колишнього уряду Афганістану буде запропоновано взяти участь у формуванні ради. За даними джерел видання, на цей крок таліби пішли для того, щоб підвищити легітимність в очах міжнародної спільноти.

Як змінювався військовий контингент України в Афганістані«Талібан» захопив владу в Афганістані, ситуація в країні загострилась. «Слово і діло» пропонує подивитися, як змінювався військовий контингент України в Афганістані.

Ймовірно, лідерами ради та найбільш значущими його членами стануть безпосередньо керівники «Талібану» - мулла Абдул Гані Барадар, співзасновник руху «Талібан», Мулла Мохаммад Якуб, син засновника руху, мулли Мохаммада Омара, а також Халіл Хаккані.

Останній є представником «Мережі Хаккані» - союзного талібам терористичного руху, що також діє в Афганістані.

На думку аналітиків видання, колективне керівництво позбавить «Талібан» від необхідності засновувати титул президента, прем'єр-міністра або Еміра, однак наслідком такого типу управління країною може стати фракційна боротьба.

Нагадаємо, 15 серпня бойовики взяли під контроль столицю країни Кабул і захопили президентський палац. Президент, як і більша частина керівництва держави, втік з країни.

Таліби планують відродити ісламський емірат Афганістану.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: