Росія накопичила достатньо сил, щоб напасти на Україну – ЦРУ

Читать на русском
У ЦРУ закликали конгресменів серйозно поставитися до того, що Росія нарощує сили біля українських кордонів
Вільям БернсEPA - European Pressphoto Agency

У Центральному розвідувальному управлінні США висловили думку, що угруповання Росії біля українських кордонів вже достатнє для того, щоб Кремль в будь-який момент міг розпочати агресивні дії проти України.

Про це 15 квітня повідомив директор Центрального розвідувального управління (ЦРУ) США Вільям Бернс, передає ТАСС.

Під час слухань у спецкомітеті з розвідки Палати Представників Конгресу США Бернс закликав конгресменів серйозно поставитися до того, що Росія нарощує сили біля українських кордонів. За його словами, Москва переслідує відразу кілька цілей.

«Право на владу»: чи зважиться Росія напасти на Україну та чи допоможуть нам СШАУ прямому ефірі токшоу Право на владу о 21.45 сьогодні йтиметься про те, що Росія демонстративно брязкає зброєю біля кордонів України та підігріває ситуацію на Донбасі.

«Це може бути частково передачею сигналу, спробою залякування українського керівництва, дати сигнал США і нашим союзникам... І наші союзники дуже серйозно до цього ставляться. Ми детально консультувалися з ними в останні тижні. Нарощування сил досягло такого рівня, який дає можливість зробити подальші агресивні дії», - резюмував він.

Нагадаємо, за даними Білого дому, Росія зосередила на кордоні з Україною найзначніше число військ з 2014 року.

Президент США Джозеф Байден провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним, під час якої підняв питання про стягування російських військ до кордонів України.

Раніше в Кремлі прокоментували попередження США про відповідальність за агресію проти України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: