Таліби розшукують громадян, які працювали з США і НАТО – NYT

Читать на русском
Бойовики Талібану розшушукують людей, які, на їхню думку, працювали з силами США і НАТО, особливо військовослужбовців та поліцейських.
Reuters

Бойовики «Талібану» розшушукують людей, які, на їхню думку, працювали з силами США і НАТО.

Як пише New York Times, документ, підготовлений радником ООН з оцінки загроз, суперечить публічним запевненням бойовиків про те, що вони не будуть мстити членам і прихильникам поваленого уряду.

«Талібан» взяв під контроль Афганістан: що сталося в країні за кілька днівТалібан увійшов до Кабула і захопив владу в Афганістані. Як розвивалися події – в матеріалі Слово і діло.

У документі повідомляється, що у талібів є список людей, яких вони хочуть допитати і покарати, а також їх місцезнаходження.

Таліби ходять від дверей до дверей і «заарештовують і/або погрожують вбити, або заарештувати членів сімей тих, на кого вони спрямовані, якщо вони не здадуться талібам».

Особливому ризику піддаються військовослужбовці і поліцейські Афганістану, а також люди, які працювали в слідчих підрозділах поваленого уряду.

Нагадаємо, 15 серпня бойовики взяли під контроль столицю країни Кабул і захопили президентський палац. Президент, як і більша частина керівництва держави, втік з країни.

Новим президентом оголосив себе віцепрезидент Салех. Таліби тим часом планують відродити ісламський емірат Афганістану.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: