Ситуація в Афганістані: ЄС не визнає «Талібан» і не веде з ним переговорів

Читать на русском
Президентка Єврокомісії заявила, що запропонує збільшити на 57 мільйонів євро гуманітарну допомогу, яку комісія виділила цього року для Афганістану.
Getty Images

ЄС не веде політичних переговорів з талібами з моменту захоплення ними влади в Афганістані, наголосила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Про це повідомляє El Pais.

Зазначається, що про це вона заявила під час відвідин приймального центру в Мадриді для афганських працівників установ ЄС, евакуйованих з Кабула.

«Ми маємо оперативні контакти з талібами. Ми маємо обговорити, як спростити людям у Кабулі шлях до аеропорту. Немає політичних переговорів з талібами, немає визнання, лише оперативні контакти», - сказала фон дер Ляєн.

При цьому, президентка Єврокомісії заявила, що запропонує збільшити на 57 мільйонів євро гуманітарну допомогу, яку комісія виділила цього року для Афганістану.

Феномен «Талібану»: чи насправді в Афганістані занепала цивілізаціяВ Афганістані занепала не цивілізація. В Афганістані занепав політичний режим. Політичний режим, складність якого могла підтримуватися винятково за рахунок зовнішньої допомоги.

Вона сказала, що допомога ЄС у розвитку пов'язана з повагою прав людини, добрим ставленням до меншин та повагою до прав жінок та дівчат.

«Ми цілком можемо почути слова талібів, але ми будемо оцінювати їх, перш за все, за їхніми вчинками та діями», - заявила фон дер Ляєн.

Також, Урсула фон дер Ляєн зазначила, що комісія готова надати фінансування країнам ЄС, які допомагають переселити біженців, і вона планує підняти питання переселення на засіданні G7 наступного тижня.

Нагадаємо, що сьогодні, 21 серпня, український літак евакуював людей із Кабулу. Також, Україна заявила, що готова прийняти афганців із групи ризику.

Раніше ми повідомляли, що лідер політичного крила «Талібану» Абдул Гані Барадар прибув до столиці Афганістану Кабула. Повідомляється, що там він проведе переговори про створення уряду.

Також, Байден назвав евакуацію з Кабула однією з найскладніших операцій.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: