Сенат США затвердив кандидатуру нового директора ЦРУ

Читать на русском
Кандидатура пройшла в Сенаті одноголосно і вже найближчим часом він буде приведений до присяги.
Вільям БернсФото РІАН

Сенат Сполучених Штатів затвердив кандидатуру нового глави Центрального розвідувального управління (ЦРУ) - як і передбачалося, ним стане Вільям Бернс.

Про це повідомляє The New York Times.

Кандидатура Бернса пройшла в Сенаті одноголосно і вже найближчим часом він буде приведений до присяги.

Як відомо, при президентові Бараку Обамі Бернс очолював делегацію США на переговорах міжнародних посередників з Іраном щодо іранської ядерної проблеми, у 2005-2008 роках був послом США в Росії.

Dream team Байдена: кого обраний президент США приведе із собою до владиОбраний президент США Джо Байден почав формувати свою команду. Туди вже увійшли Камала Гарріс, Джон Керрі, Рон Клейн і Ентоні Блінкен.

4 лютого президент США Джо Байден висунув на затвердження в Сенат на посаду директора Центрального розвідувального управління кандидатуру Вільяма Бернса. Однак перше голосування за нового главу ЦРУ заблокував сенатор Тед Круз під приводом того, що президент приділяє занадто мало уваги проблемі «Північного потоку-2».

Нагадаємо, раніше ЗМІ писали, що Байден розглядає на посаду директора Центрального розвідувального управління кандидатуру колишнього заступника глави ЦРУ Девіда Коена, який розслідував втручання Росії у вибори в США і розробляв антиросійські санкції.

Також серед можливих кандидатів називали Майкла Морелла, який також був заступником голови ЦРУ при президентові Обамі та виконуючим обов'язки голови управління.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: