Байден заявив, що не гарантує евакуації з Афганістану всіх бажаючих

Читать на русском
Байден заявив, що вивезення людей з Афганістану - це небезпечна військова операція, ризикована для американських військових, які її забезпечують
Джозеф БайденReuters

Президент США Джозеф Байден не став давати жодних гарантій евакуації з Афганістану, захопленого талібами, всіх бажаючих - хоча публічно пообіцяв зробити для цього все можливе.

Про це повідомило американське видання The Washington Post.

Феномен «Талібану»: чи насправді в Афганістані занепала цивілізаціяВ Афганістані занепала не цивілізація. В Афганістані занепав політичний режим. Політичний режим, складність якого могла підтримуватися винятково за рахунок зовнішньої допомоги.

Зокрема, Байден заявив, що вивезення людей з Афганістану - це небезпечна військова операція, ризикована для американських військових, що забезпечують її. Тому він не може говорити про остаточний результат. У Кабульському аеропорту знаходяться близько шести тисяч американських військових, які забезпечують евакуацію і це єдиний шлях, яким можна покинути Афганістан.

Нагадаємо, раніше в Державному департаменті США заявили, що в Кабульському міжнародному аеропорту імені Хаміда Карзая очікують евакуації не менше шести тисяч осіб. Всі ці люди біжать від «Талібану», який захопив країну.

Бойовики «Талібану» розшукують людей, які, на їхню думку, працювали з силами США і НАТО.

За перші дві доби паніки в міжнародному аеропорту Кабула загинуло близько 40 осіб з-поміж тих афганців, які намагалися евакуюватися з країни.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: