В аеропорту Кабула за два дні загинуло близько 40 осіб – ЗМІ

Читать на русском
Польовий командир талібів поскаржився, що афганці продовжують вірити інформації про те, що з аеропорту можна полетіти за кордон
Аеропорт КабулаAFP 2021

У міжнародному аеропорту Кабула через паніку і тисняву за дві доби загинуло близько 40 осіб з-поміж тих афганців, які намагалися евакуюватися з країни.

Про це повідомляє телеканал TOLO News з посиланням на одного з командирів груп «Талібану», які забезпечують охорону аеропорту.

Таліб, який говорив з телеканалом, розповів, що люди загинули через тисняву і застосування вогнепальної зброї іноземними військовослужбовцями. Командир поскаржився, що афганці продовжують вірити інформації про те, що з аеропорту можна полетіти за кордон.

«Талібан» взяв під контроль Афганістан: що сталося в країні за кілька днівТалібан увійшов до Кабула і захопив владу в Афганістані. Як розвивалися події – в матеріалі Слово і діло.

Таліби закликають афганських громадян залишатися вдома і запевняють, що ніяких репресій не буде. Також відзначені численні випадки падіння афганських біженців з шасі й крил літаків, куди ті забираються в марній надії полетіти та вижити. Проте тисячі людей продовжують перебувати в аеропорту, сподіваючись покинути Афганістан.

Нагадаємо, що на тлі захоплення влади талібами в Афганістані почалася масова евакуація. Сотні людей почали штурмувати пасажирські літаки в Міжнародному аеропорту Кабула.

Щонайменше п'ятеро людей були вбиті в аеропорту Кабула, коли сотні людей намагалися силою проникнути в літаки, що вилітають з афганської столиці.

Тим часом представники радикального ісламістського руху «Талібан» провели в захопленому Кабулі першу пресконференцію. На ній вони дали ряд обіцянок і розповіли про своє бачення подальшої долі Афганістану. Зокрема, таліби оголосили загальну амністію та обіцяють захищати права жінок - природно, в рамках ісламу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: