Держдепартамент США назвав кількість тих, хто очікує евакуації з Афганістану

Читать на русском
За одну ніч США змогли значно збільшити число тих, хто подав заявку на отримання спеціальної імміграційної візи і очікує евакуації
Ілюстративне фотоReuters

У Кабульському міжнародному аеропорту імені Хаміда Карзая очікують евакуації не менше шести тисяч осіб. Всі ці люди біжать від «Талібану», який захопив країну.

Про це заявив офіційний представник Державного департаменту США Нед Прайс, повідомляє Голос Америки.

Феномен «Талібану»: чи насправді в Афганістані занепала цивілізаціяВ Афганістані занепала не цивілізація. В Афганістані занепав політичний режим. Політичний режим, складність якого могла підтримуватися винятково за рахунок зовнішньої допомоги.

Прайс заявив, що за одну ніч США змогли значно збільшити число тих, хто подав заявку на отримання спеціальної імміграційної візи та очікує евакуації. Держдепартамент продовжить направляти в Кабул консульських співробітників. До 21 серпня їх число зросте вдвічі. Команди консульських співробітників також направлені в Катар і Кувейт.

Тим часом у посольстві США в Кабулі заявили, що не мають можливості організувати безпечну евакуацію своїх громадян в аеропорт Кабула. Громадянам США порадили переховуватися, поки вирішується питання про їх вивезення з Афганістану.

Бойовики «Талібану» розшукують людей, які, на їхню думку, працювали з силами США і НАТО.

Що стосується українців, які перебувають в Афганістані, Міністерство закордонних справ України планує евакуювати їх ближче до входу в аеропорт і забезпечити їх перехід на територію військового сектора аеропорту.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: