У Британії заявили про готовність співпрацювати з «Талібаном»

Читать на русском
Ситуація в Кабульському аеропорту, де скупчилися тисячі афганців, охочих втекти з країни, стала кращою
Борис ДжонсонAFP 2021

Великобританія готова при необхідності співпрацювати з радикальним ісламістським рухом «Талібан», яке захопило владу в Афганістані.

Про це заявив прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон, повідомляє інформаційне агентство Reuters.

«Я хочу запевнити людей, що наші політичні та дипломатичні зусилля з пошуку рішення для Афганістану, співпраця з «Талібаном», звичайно, якщо буде потрібно, буде продовжуватися», - сказав Джонсон.

Феномен «Талібану»: чи насправді в Афганістані занепала цивілізаціяВ Афганістані занепала не цивілізація. В Афганістані занепав політичний режим. Політичний режим, складність якого могла підтримуватися винятково за рахунок зовнішньої допомоги.

Прем'єр додав, що ситуація в Кабульському аеропорту, де скупчилися тисячі афганців, охочих тікати з країни, стала кращою.

У період з 14 по 21 серпня Британія евакуювала з Афганістану 1615 осіб, серед яких 399 британців, 320 співробітників посольства і 402 афганці.

Нагадаємо, раніше в Державному департаменті США заявили, що в Кабульському міжнародному аеропорту імені Хаміда Карзая очікують евакуації не менше шести тисяч осіб. Всі ці люди біжать від «Талібану», який захопив країну.

Бойовики «Талібану» розшукують людей, які, на їхню думку, працювали з силами США і НАТО.

За перші дві доби паніки в міжнародному аеропорту Кабула загинуло близько 40 осіб з-поміж тих афганців, які намагалися евакуюватися з країни.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: