Громадяни Афганістану, евакуйовані в Україну, просять про статус біженця

Читать на русском
Більшість із евакуйованих в Україну з Кабулу людей були громадянами Афганістану - частина із них попросила про статус біженця.

Більшість із евакуйованих в Україну з Кабулу людей були громадянами Афганістану - частина із них попросила про статус біженця.

Про це РБК-Україна сказав прессекретар Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

«Сьогодні вночі рейсом з Кабула прибув літак, на борту якого перебувало 79 громадян. Це громадяни України, низки інших країн, але переважна більшість - це громадяни Афганістану», - розповів він.

Демченко зазначив, що 9 громадян Афганістану, яких евакуювали з Кабулу, написали заяву на отримання статусу біженця. Ще частина афганців полетіла із аеропорту «Бориспіль» до інших країн.

«Талібан» взяв під контроль Афганістан: що сталося в країні за кілька днівТалібан увійшов до Кабула і захопив владу в Афганістані. Як розвивалися події – в матеріалі Слово і діло.

«Інші громадяни Афганістану, які не мали можливості полетіти в інші країни, але потребували притулок в Україні, вони передані разом із тими, хто написав заяву про статус біженця, представникам Міграційної служби», - додав представник ДПСУ.

Нагадаємо, в Афганістані в неділю, 15 серпня, бойовики радикального руху «Талібан» взяли під контроль столицю країни Кабул. У тому числі вони захопили президентський палац.

Виконувач обов'язків міністра внутрішніх справ Афганістану у зверненні по телебаченню заявив, що буде мирний перехід влади до перехідного уряду. Однак пізніше представники бойовиків заявили, що перехідного уряду не буде.

Президент Афганістану Ашраф Гані в неділю, 15 серпня, подав у відставку після того, як таліби заявили про контроль над усією територією країни. Як і більша частина керівництва держави, Гані втік з країни в цей же день.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: